En möjlighet till fördjupning!


Under våren, med start 10 februari kommer vi göra en satsning på Alpha-Online, tillsammans med flera olika Pingstkyrkor i Östergötland.  Vi vill utmana så många som möjligt i församlingen att vara med.  Alpha har länge varit ett verktyg för att leda människor närmare Jesus, och vi tror att Alpha ska få vara till en ännu större välsignelse i framtiden. Men då tror vi att fler i våra församlingar ska ges tillfälle att själva få delta i en Alpha-kurs för att bättre förstå och uppleva konceptet.
 
Därför vill vi bjuda in dig personligen eller kanske din hemgrupp att delta in en Alpha-Onlinekurs. Det vänder sig alltså både till dig som är kristen och till dig som är nyfiken på kristen tro. Tänk om vi under våren som församling kan samlas runt den digitala lägerelden under några onsdagskvällar för att fördjupa vår tro.
 
Under pandemin har Alpha-Online växt ute i hela världen så det knakar. Vi samtalar i en öppen atmosfär där alla frågor får ställas och där vi tänker tillsammans kring den kristna tron.

HUR ÄR EN TRÄFF UPPLAGD?
Varje träff inleds med en kort gemensam samling med alla deltagare. Därefter hålls ett föredrag via film, utifrån livets stora frågor. Efter filmen samlas vi alla igen för en kort gemensam reflektion. Slutligen är det dags för samtal i smågrupper där vi delar tankar med varandra i en öppen atmosfär.

HUR ÄR EN ALPHAKURS UPPLAGD?
Alphakursen består av 7 träffar på onsdagkvällar med start 10/2 och ytterligare en träff på en lördagförmiddag 27/3. Exempel på ämnen som tas upp: Vem är Jesus? Hur ska jag kunna tro? Hur kan jag stå emot det onda?

HUR FUNGERAR ALPHA-ONLINE?
Du använder dig av en dator, läsplatta eller smartphone. Du kopplar upp dig på en länk som du kommer få av oss och du kommer få all information du behöver för att komma igång.

ANMÄLAN
Välkommen med din anmälan på https://forms.gle/GMwMnYhqesYYpr4G9
senast söndag 7/2.
 

START 10 FEBRUARI!