Ekumeniska veckan


Denna vecka är den ekumeniska böneveckan!
I Tisdags hade vi möjlighet att lyssna till en föreläsning med Linköpings stifts biskop Martin Modéus. Han har skrivit boken ”Finna bönen som redan finns”. Föredraget finns att lyssna till på kyrkans youtube kanal.

Vi kommer också att ha en ekumenisk gudstjänst tillsammans, detta år blir det i digital form. Den 31 Jan kl 11.00 sänds den via Svenska kyrkans Facebooksida. Gå in på Svenska kyrkan motala så kommer den att sändas där.

Obs: Den söndagen har vi därför inget kyrkfika på Zoom, och sänder ingen egen gudstjänst på vår YouTube-kanal.

Vi ordnar också en bönevandring, med samma uppsättning av böneämnen, på två ställen i vår stad: inomhus i Motala kyrka och utomhus vid Furulid Equmeniakyrkan. Det ger frihet i val av plats och tid för vars och ens bönetillfälle samtidigt som vi har ett gemensamt fokus i bön. Bönevandringen sitter uppe från onsdag 27 januari till lördag 30 januari. Motala kyrka är öppen onsdag-fredag 09:00-16:00 samt lördag 10:00-13:00. Info och start för vandringen finns i vapenhuset. Vid Furulid kan du gå vandringen när du vill under dessa dagar. Info och start finns vid gamla servicebyggnaden vid den övre parkeringen. Låt oss be!