Söndagsskolan


Just nu är söndagsskolan på zoom pga covid-19. Ta kontakt med oss så kan vi hjälpa dig med.

Söndagsskolan är en höjdpunkt i veckan för alla barn upp till 12 år. Parallellt med den vanliga gudstjänsten får barnen en möjlighet att på ett lekfullt sätt upptäcka livet med Jesus. Tiden är alltså söndagar kl.10:30- ca 12:00.

Barnen hälsas välkommen uppe i kyrkan när de checkar in i kyrksalen och får då en klisterlapp med sitt namn att sätta på tröjan. Därefter är barnen med på gudstjänsten en liten stund. Efter gudstjänstinslaget ”High Five” så går de barn som vill och söndagsskolledarna ner till församlingsvåningen.

Barn som går i åk 2-6 ( ”Stora gruppen”) går direkt in till sin grupp vid de runda borden under trappan. De yngre barnen börjar däremot med en gemensam storsamling I skattkammaren* där vi sjunger, firar födelsedagar, ber tillsammans med mera. Sedan delar vi upp oss i två grupper.

  • 0-4-åringar stannar kvar inne i Skattkammaren och får först lyssna på spännande högläsning ur en barnbibel. Sedan leker vi tillsammans så mycket vi orkar! Barnen i den här åldern behöver ha med sig en förälder på söndagsskolan.
  • 5-åringar, förskoleklass och åk 1 (”Mellangruppen”) går till vita rummet.

I både Stora gruppen och Mellangruppen berättar vi en bibelberättelse. Vi har samtal, lekar och pyssel som passar för åldern, allt med Jesus i fokus. Vi samlar också in pengar för att kunna köpa kor (stora gruppen) och getter (lilla gruppen) till familjer och barn i världen som behöver. Avslutningsvis ber vi tillsammans.

Välkommen med du också!

*Skattkammaren är barnens lokal nere i församlingsvåningen. Den består av ett stort samlingsutrymme, två lekrum och ett utrymme för att spela pingis och innebandy.