Uppdatering kring församlingens verksamhet i pga corona


Jag vet inte på vilket sätt eller i vilken omfattning du påverkats av coronakrisen. Men jag vet att vi alla berörs av det och att det påverkar våra liv. Kanske kan du inte besöka dina nära och kära, eller kanske du inte får någon som kommer och hälsar på dig. Särskilt svårt kan det vara eftersom vi inte vet hur länge detta ska pågå. Du får gärna höra av dig till oss i pastorsteamet om du behöver prata eller ha hjälp med något praktiskt. Vi vill hjälpa till. 

Våra gudstjänster framöver kommer endast att vara tillgängliga via webben vilket tyvärr betyder att vi inte kommer ha kyrkan öppen på söndagar. Vi är ledsna för detta, det hade varit så mycket roligare att fira gudstjänsten med alla på plats men vi hoppas att ni har förståelse för detta. 

Vi vill också uppmuntra de hemgrupper som kan att träffas och dela livet med varandra. 

Hur blir det med församlingens övriga verksamhet?

Gudstjänsten på finska och Finska gruppens bönesamling har paus tills vidare.

Språkcafét: kommer att ställas in tills vidare. Många som arbetar med detta är själva i riskgrupper och många av deltagarna känner oro över att delta på grund av smittorisk.

UPP: (ungdomsverksamheten) kommer att fortsätta som vanligt eftersom dessa inte ingår i någon riskgrupp. Förutsatt att man är helt symtomfri.  

Tweens fredagar: Fortsätter som vanligt. Förutsatt att man är symtomfri.

Lovsångskören Ons: Ställer in övningarna tills vidare.

Bibel & Bön, Ons 9:30: Vi träffas utomhus och ber för vår stad ifrån Utsikten. Samling vid kyrkan 9:30.

Bön Torsdagar 18:00 Vi samlas med avstånd nere i församlingsvåningen.

Babysång Onsdagar 10:30 vi är i Stadsparken

Våra hemgrupper: Vi vädjar till er att inom er hemgrupp ha extra omsorg till varandra om ni kan hjälpa varandra med något. Detta kan innebära att ni inte möts ”live” på några veckor, men den lilla gruppen kan vara extra värdefull i en tid som denna. Hur varje grupp gör är upp till var och en. Det finns ju också bra möjligheter att mötas via nätet. Hör gärna av er till någon av oss pastorer så kan vi hjälpa till.

Träffpunkten: kommer att ställas in.

Tveka inte att ta emot hjälp när det behövs!

Vi befinner oss i ett läge där vi ser hur samhället på många sätt är sårbart och där många upplever en extra utsatthet. Våra myndigheter har vädjat till personer i riskgrupperna att så långt det är möjligt begränsa sina sociala kontakter, och att övriga medborgare stannar hemma vid minsta tecken på symtom. Detta gör att vi kan behöva hjälp med saker vi tidigare har fixat på egen hand, handling eller att göra enkla ärenden till exempel. Behöver du hjälp med detta, eller kanske känner att det vore skönt att få ett samtal med någon som lyssnar? Hör av dig till oss!

Detta är en fantastisk möjlighet för oss som kristna att visa Guds omsorg för människor och dela hoppet som vår tro är. Du kanske kan bjuda in någon till kyrkan eller se på gudstjänsten tillsammans? Våga också ställa frågan om hur andra mår och lyssna. Det går bra på telefon också =)